Patrick Lefevere over ernst van blessures bij Fabio Jakobsen na doodsmak: “Hij heeft nog maar één tand”

Foto: Photo News

De E3 Binck Bank Classic Harelbeke stelde woensdag de ‘Safety Totem’ voor. Met het innovatieve stootkussen willen ze het wielrennen veiliger maken. Patrick Lefevere is het initiatief alvast genegen, zeker met de zware val van zijn renner Fabio Jakobsen indachtig. De manager van Deceuninck-Quickstep schetste de ernst van diens situatie.

Of dit nu het wondermiddel is die valpartijen uit de koers helpt? “Een ongeval kun je niet voorzien, maar zo’n totem kan wel tot minder blessures leiden”, klinkt het.

Lefevere wijst daarbij naar de val van Fabio Jakobsen in de Rond van Polen. “Nu stond daar een fotograaf, stond daar zoiets dan was het veel minder erg”, klinkt het. Want, erg is zelfs een understatement. “Ze haalden 130 draadjes uit zijn gezicht en heeft maar één tand meer. Een stemband is zelfs nog verlamd”, weet de manager. “Als dat niet herstelt, zal hij nooit meer voluit kunnen ademen. Maar Fabio is oersterk.”

LEES MEER. Geen E3 Harelbeke, maar koers stelt wel Safety Totem voor: “We gaan niet voor primeur, wel voor veiligheid renners”

Door Joerie Dewagenaere
AANGERADEN
Meest recent