Sep Vanmarcke maakte indruk op EK, maar herneemt pas op BK: “Weer vier weken niks”

Foto: Photo News

Sep Vanmarcke koerst weer! Dinsdag reed hij met de Bretagne Classic zijn eerste wedstrijd sinds de lockdown en op het EK reed hij een beresterke wedstrijd in dienst.

“Je probeert dat gebrek aan competitie op te vangen met lange brommertrainingen, maar je mist koersritme. Dat voelde ik dinsdag. Zelf iets forceren lukt niet. De conditie is zeer goed, ik was vandaag moe te krijgen. Dat was ideaal om de kopmannen te helpen en dat ging vlot. Ik deed tot het einde mee, ook al had ik drie keer pech. Ik heb in het begin van de koers twee keer van fiets moeten wisselen en in de voorlaatste ronde reed ik lek. Dat ik nog kon terugkeren is echt veelbelovend.”

Jammer genoeg wordt zijn volgende wedstrijd… het Belgisch kampioenschap. “Dat is weer vier weken niks. Bij EF Cycling willen ze alleen de Worldtourkoersen rijden. Door corona kijken ze alleen naar de belangrijke dingen: Tour, Giro en klassiekers. De Tourmannen mochten de Dauphiné rijden, de Giromannen gaan naar de Tirreno. Dat is ambetant voor mij. Het BK blijft een doel, maar ik zal wellicht weer dat tikkeltje extra missen. Voor de klassiekers maak ik mijn wel geen zorgen als ik de BinckBank Tour in de benen zal hebben.”

Door Werner Bourlez
AANGERADEN