Exact één jaar geleden won de onfortuinlijke Fabio Jakobsen zijn eerste rit in een grote ronde: “We missen je”

Fabio Jakobsen herstelt momenteel van zijn horrorval in de Ronde van Polen. Misschien wel denkend aan exact één jaar geleden. Toen won de Nederlander zijn allereerste rit in een grote ronde.

LEES OOK. Patrick Lefevere over ernst van blessures bij Fabio Jakobsen na doodsmak: “Hij heeft nog maar één tand”

Op 27 augustus 2019 stond de vierde etappe in de Vuelta op het programma en die eindigde in een massasprint, gewonnen door Jakobsen. Maar het was érg nipt: na 175,5 vlakke kilometers van Cullera naar El Puig was het wachten op de fotofinish om te zien dat de Nederlander van Deceuninck - Quick-Step in de aangekondigde massasprint nét iets sneller was dan Sam Bennett, toen nog Bora-hansgrohe en nu dus ploegmaat van Jakobsen.

“Ik wist zelf niet dat ik gewonnen had”, vertelde hij na afloop. “Ik gooide mijn fiets over de lijn en kon niet zien of ik gewonnen had, want ik had mijn ogen dicht. Ik wist pas dat ik gewonnen had toen ik een paar jongens van het team hoorde juichen. Zelf zag ik het niet, ik deed mijn jump, mijn ogen waren dicht, Sam Bennett zat echt wel dicht bij mij en ik keek naar hem. Ik wist het niet. Ongelooflijk, ik win, ik ben er zo blij mee, dit is nog maar mijn eerste grote ronde. Ik kwam naar hier met de ambitie om een rit te winnen en nu heb ik die beet. Hier ben ik heel trots op, dan nog wel een zege in mijn trui van nationale kampioen.”

Bij Deceuninck - Quick-Step waren ze die triomf niet vergeten. Persverantwoordelijke Phil Lowe stuurde er een tweet de wereld voor in. “We missen je”, schreef hij. Ploegmanager Patrick Lefevere was er snel bij het bericht te delen op sociale media.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent