Wim Oosterlinck trapt najaar van radiozender Willy af

Wim Oosterlinck maakt vrijdagochtend zijn debuut bij Willy en trapt meteen het najaar van de zender in gang. 

Wim Oosterlinck maakt vrijdagochtend zijn debuut bij Willy en trapt meteen het najaar van de zender in gang. ©  Willy

Radio maken, je hoeft het Wim Oosterlinck niet meer te leren. Toch voelt vandaag aan als een eerste schooldag, want na veertien jaar bij Qmusic maakte de presentator vrijdagochtend zijn debuut bij radiozender Willy.

Elke weekdag zal hij er vanaf nu de ochtendshow presenteren, van 7 tot 10 uur. “Meer dan tien jaar heb ik moeten wachten om nog ’s een ochtendshow te starten met een plaat van Rage Against The Machine. Nu ga ik dat gewoon doen. Alles zal nu draaien rond de muziek, al hou ik wel de actualiteit van de dag in de gaten.”

Het is niet de enige vernieuwing waarmee Willy dit najaar op de proppen komt. De zender waagt zich voor het eerst aan een volwaardige weekprogrammatie. Zo krijgt de avondspits vanaf volgende week wekelijks een andere stem, met een programma dat volledig rond zijn of haar muzieksmaak draait.

Op maandag is Marcel Vanthilt te horen in De M-show. Op dinsdag is het de beurt aan Stijn Meuris in Meurissey. Woensdag nemen Luc en zijn zoon Eppo Janssen plaats in de studio voor Janssen & Janssen. Donderdag maakt Andries Beckers, die u misschien kent als de podcastkompaan van Alex Agnew, zijn Willy-debuut met Staalhard, een en al metal. Op vrijdag sluit Cedric Maes de week af met The best songs in the world.(dewo)

Aangeboden door onze partners

Lees ook