Banksy sponsort en beschildert reddingsschip op Middellandse Zee

Het schip door Banksy beschilderd 

Het schip door Banksy beschilderd ©  Twitter

Bron: BELGA

Straatartiest Banksy sponsort een reddingsschip dat op de Middellandse Zee vluchtelingen oppikt. Dat meldt de Duitse hulporganisatie Sea-Watch.

De Duitse organisatie maakte donderdagavond bekend dat het schip Louise Michel gesponsord en beschilderd is door Banksy. Met een ervaren zoek- en reddingsbemanning uit Europa voerde het schip al twee operaties uit en redde het 89 mensen, aldus de organisatie. “We zijn verheugd met de roze versterking.”

De krant The Guardian zei dat Banksy het vaartuig financierde, om vluchtelingen te redden die vanuit Noord-Afrika de oversteek wagen om Europa te bereiken. Volgens het artikel vertrok de Louise Michel op 18 augustus uit een Spaanse haven nabij Valencia. Het schip redde 89 mensen op de Middellandse Zee, onder wie 14 vrouwen en 4 kinderen. Het vaartuig zoekt nu een zeehaven om hen te laten ontschepen.

Volgens de krant behoorde het schip, een 31 meter lang vaartuig, tot de Franse douane. Het vaartuig is kleiner, maar sneller dan de andere reddingsschepen die door ngo’s worden ingezet.

De identiteit van Banksy blijft een mysterie. In zijn werken behandelde hij thema’s zoals dakloosheid, overdreven consumptiedrang en het coronavirus.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten