Fashion on Climate rapport: mode-industrie moet CO2-uitstoot met helft verminderen

 

 ©  AFP

Bron: Fashion United

De mode-industrie moet de koolstofuitstoot tegen 2030 met de helft verminderen en de toeleveranciers moeten duurzamer worden: het zijn maar enkele aanbevelingen die vrijdag in het Fashion on Climate rapport gepresenteerd werden.

Het Global Fashion Agenda doet samen met consultancybedrijf McKinsey jaarlijks aanbevelingen om de strijd tegen de klimaatverandering op te voeren. Zo opperden ze dit jaar ideeën om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Broodnodig want volgens de Paris Climate Change Agreement uit 2015 moeten landen er alles aan doen om de opwarming van de aarde te beperken tot een stijging van 1,5 graad Celsius.

Maar volgens het rapport zijn er wereldwijd maar zo’n vijftig grote bedrijven die zich inzetten om de doelstellingen te halen. En dus moet ook de mode-industrie zijn steentje bijdragen. Tegen 2030 moet de uitstoot van koolstof met de helft verminderd worden om aan de eisen van de ‘agreement’ te voldoen. Geen evidentie want in 2018 was de hele industrie nog verantwoordelijk voor 2,1 miljard ton CO2-uitstoot of vier procent van het wereldwijd totaal.

Ook moeten de merken en retailers beter samenwerken met hun toeleveranciers om zo consumenten duurzamere opties aan te bieden.

(lla)

Aangeboden door onze partners

Lees ook