Makelaar Patrick De Koster nu ook aangehouden, klacht kwam van Kevin De Bruyne zelf

 ©  GMAX AGENCY

Patrick De Koster (55), de makelaar van Kevin De Bruyne, die donderdag werd opgepakt en urenlang werd ondervraagd, verscheen vrijdagmiddag voor de onderzoekrechter. Die heeft nu ook beslist om hem aan te houden. Woensdag verschijnt hij voor de raadkamer. Opvallend: de klacht die het onderzoek in gang zette, kwam van De Bruyne zelf.

Yves Barbieux

Het onderzoek van onderzoeksrechter en fraudejager Michel Claise naar De Koster werd opgestart in 2019, en is dus het gevolg van een klacht van de 29-jarige Rode Duivel. Een financieel dispuut ligt aan de basis van die klacht. Het gaat om feiten die dateren uit de jaren 2013 en 2014, toen De Bruyne bij het Duitse Wolfsburg speelde. Het onderhandelde contract bij Wolfsburg en de uitvoering van dat contract zouden niet overeenstemmen. Er waren betalingen die via Liechtenstein – een fiscaal paradijs – moesten passeren en volgens de onderzoekers niet volgens het boekje zijn gebeurd.

Volgens onze informatie legde De Koster intussen gedeeltelijke bekentenissen af. Het federaal parket zal in principe nog meer toelichting geven, maar intussen kreeg De Koster dus te horen dat hij aangehouden is. Dat betekent dat hij in de cel blijft en dat hij nog verder ondervraagd zal worden. De hele zaak is opmerkelijk omdat De Koster en De Bruyne al meer dan tien jaar onafscheidelijk waren.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt