Arnaud Démare slaat opnieuw toe in de Ronde van Poitou-Charentes

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Er staat geen maat op Arnaud Démare (Groupama-FDJ). De Fransman heeft nu ook de tweede rit in de Ronde van Poitou-Charentes (Fra/2.1) op zijn naam gebracht. Hij haalde het na 186 kilometer van Royan naar Échiré voor de Spanjaard Ivan Garcia Cortina (Bahrain-McLaren) en de Duitser Alexander Krieger (Alpecin-Fenix). Met Tosh Van Der Sande (vijfde) en Emiel Vermeulen (negende) eindigden twee landgenoten in de top tien. Démare verstevigt zijn leidersplaats.

Laurens De Vreese, Alexis Gougeard en Damien Gaudin tekenden voor de vroege vlucht van de dag. Op 30 km van het einde moest onze landgenoot als eerste lossen vooraan, finaal werden ook Gougeard en Gaudin in de heuvelachtige finale gegrepen door het peloton en maakten de renners zich op voor de sprint.

Het was andermaal Démare die mocht juichen, voor de zevende keer al dit seizoen. Hij verstevigt zijn leidersplaats en telt nu 12 seconden voorsprong op Alexander Krieger. Harm Vanhoucke, donderdag mee in de vroege vlucht, blijft leider van de bergtrui.

AANGERADEN