Mousa Dembélé pakt rood na stevige schop diep in blessuretijd

Bron © BELGA

Het werd voor Mousa Dembélé, vier dagen na de 1-5 nederlaag tegen het Shandong Luneng van Marouane Fellaini, opnieuw een namiddag om snel te vergeten. Zijn team Guangzhou R&F verloor met 2-0 van Shenzhen en Dembélé kreeg diep in blessuretijd rood na een schaamtelijke schop.

Dai (27.) en Xu Yang (90.+3) zorgden voor de doelpunten in Dalian. Bij Dembélé sloeg de stoppen zes minuten in blessuretijd door. De voormalige Rode Duivel trapte aan de cornervlag de tijdrekkende invaller Li Yuanyi hard tegen het achterbeen en mocht zo iets eerder dan zijn ploegmaats gaan douchen.

Guangzhou R&F is in groep A na acht speeldagen zesde met zeven punten. Shenzhen telt drie punten meer. Het Shandong Luneng van Marouane Fellaini leidt de poule. Fellaini en co treffen later zaterdag Dalian Pro, het team van Yannick Carrasco. Carrasco, die het voorbije half jaar werd uitgeleend aan Atlético Madrid, speelde nog niet mee. Hij hoopt opnieuw het seizoen bij los Colchoneros te mogen aanvatten.

Het Chinese voetbalseizoen moest normaal starten in februari, maar werd uitgesteld vanwege het coronavirus. De zestien ploegen zijn verdeeld in twee poules. De wedstrijden van groep A gaan door in Dalian, groep B in Suzhou. De spelers verblijven in een bubbel en mogen die tussen de wedstrijden door niet verlaten.

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN