John Degenkolb loopt knieblessure op en moet Tour al verlaten

Philippe Gilbert zat zaterdagavond laat nog steeds in het ziekenhuis voor bijkomende onderzoeken. ©  BELGA

Bij Lotto Soudal is naast Philippe Gilbert ook John Degenkolb geraakt aan zijn knie. De Duitser, die buiten tijd aankwam, vliegt zondag naar huis.

svar, bvc, hcBron: BELGA

Gilbert is binnen Lotto-Soudal niet de enige die met een gehavende knie uit de eerste etappe kwam. John Degenkolb, die buiten tijd arriveerde en dus hoe dan ook naar huis moest, blesseerde zich aan zijn rechterknie. “Ik kreeg een stevige impact te verwerken op beide knieën, maar meer op de rechterknie. Daar had ik veel pijn toen ik probeerde om binnen tijd de finish te halen”, legde de Duitser zaterdagavond uit.

John Degenkolb blesseerde zijn rechterknie bij een val en kwam buiten tijd aan. ©  Photo News

“Zodra ik op de pedalen duwde, had ik veel pijn. Ik heb gelukkig niks gebroken. De knieschijf oké, maar er zit wel vocht in de knie en die is ook erg gezwollen. Het is te vroeg om te zeggen hoe lang ik out zal zijn. Nu moet ik rusten: morgen (zondag, nvdr.) vlieg ik naar huis. Natuurlijk ben ik zeer teleurgesteld om al op de eerste dag op zo’n manier de Tour te moeten verlaten. Voor ons team was het zeker geen goede dag”, sloot Degenkolb af.

Nachtmerrie

Voor Lotto-Soudal is de gevreesde eerste Tourweek na één etappe stilaan een ware nachtmerrie te noemen. De ploeg moest nog voor er één meter gereden was al vier personeelsleden - twee verzorgers en twee mecaniciens - naar huis sturen na twee ‘niet-negatieve’ coronatests. Daarmee ontsnapte het al aan uitsluiting, want zaterdagochtend werd bevestigd dat een volledige ploeg naar huis moet als er in één week twee positieve coronagevallen in dat team zijn.

LEES OOK. Nieuw coronareglement in de Tour, maar Lotto-Soudal start weer op “nul” coronagevallen

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt