“Honderden mannen” en een condoom voor Tristan in ‘Boer zkt vrouw’

Tussen de vele brieven en pakjes die Tristan ontvangt, zit alvast een weinig subtiel cadeau: een condoom. Foto: VTM

De zoektocht kan beginnen in ‘Boer zkt vrouw’. Na lang wachten halen de zes boeren vanavond hun brieven – per tractor, jawel – op bij Dina Tersago (41) en An Lemmens (39). Als eerste homo in het programma is het voor de 25-jarige Tristan extra spannend: hoeveel mannen hebben interesse?

De boeren doen het vanavond zonder advies van vrienden en familie, wel met elkaars steun. Samen rijden ze in een stoet van tractors richting VTM en duiken ze in hun dozen met brieven van geïnteresseerden. Of Cupido toeslaat op de boerderij van de Limburgse koeienboer en loonwerker Tristan Swennen, is voor de kijker nog koffiedik kijken. Maar voor hem zitten de opnames er al op. “De uitzendingen worden ongetwijfeld een tweede avontuur”, zegt hij. “De draaidagen waren al intens, maar nu half Vlaanderen gaat meekijken, zal de aandacht enkel toenemen.”

En die is al behoorlijk groot voor de jonge boer. Sinds de oproepaflevering werd Tristan overspoeld door berichten. “Geen tientallen, maar honderden. Mijn Facebook en Instagram zijn ontploft. De mannen die me online contacteerden, zagen me zitten, maar wilden niet op televisie komen. Daar kan ik natuurlijk geen rekening mee houden. Spijtig voor hen.”

“Honderden mannen” en een condoom voor Tristan in ‘Boer zkt vrouw’
Tristan blijft overtuigd van zijn deelname. “Er hangt nog steeds een taboe rond homo’s in de boerenstiel. Ik hoor nu veel boerenzonen die me om raad vragen.” Foto: VTM

Ziel blootleggen

Ook op straat wordt Tristan al herkend. “Zelfs aan de andere kant van het land. Dat kranten en weekbladen massaal op mijn verhaal zouden springen, had ik verwacht. Maar ook vanuit het gewone publiek waren de reacties al overweldigend. Van onbekende boer naar een soort BV, da’s een aanpassing.” Maar Tristan blijft overtuigd van zijn deelname. Hij wil het taboe rond homo’s in de boerenstiel doorbreken. “Dat is er nog steeds. Ik hoor nu boerenzonen die niet durven te zeggen dat ze op mannen vallen, en me om raad vragen. Ik zeg dan dat ze zichzelf moeten durven te zijn. Net als ik.”

Dat hij zijn persoonlijke emoties op tv moet tonen, vindt Tristan dan weer wel lastig. “Normaal hou ik die voor mezelf. Maar als je aan dit programma meedoet, moet je je ziel durven bloot te leggen. Je moet op korte tijd je gevoelens duidelijk maken aan mensen die je nog niet lang kent, en tegelijk anderen kwetsen door ze naar huis te sturen. Da’s het laatste wat ik in het echte leven zou doen.”

Welke mannen straks kans maken bij Tristan? “Ik zoek een zacht persoon. Interesse in landbouw is een pluspunt.” Door de grote interesse besloot Tristan in eerste instantie te selecteren op uiterlijk. “Vooral omdat ik een specifiek type in gedachten had. Bij het kiezen tussen al die briefschrijvers voelde ik me als een kind dat een grote zak snoep mocht vullen in de snoepwinkel.” (lacht)

“Honderden mannen” en een condoom voor Tristan in ‘Boer zkt vrouw’
De boeren halen hun post van geïnteresseerde datepartners op per tractor. Foto: VTM

Boer zkt vrouw

VTM, 20.35 uur
Aangeboden door Het Nieuwsblad kortingscodes:
Koop nu je nieuwe TV met korting bij MediaMarktDoor (tove, dvg)
Meest recent