Ooit dakloos, nu de kleermaker van BV’s

Tommaso Bordoni, ontwerpen van luxemaatpakken, krijgt in de eerste aflevering van ‘Jonge wolven’ acteur Peter Van den Begin over de vloer. Foto: VTM

Pittige reality, dat is wat ze beloven bij VTM 2. De nieuwe zender – die vandaag in de plaats van Q2 komt – houdt meteen woord: ‘Jonge wolven’ volgt het reilen en zeilen van jonge ondernemers. Opvallende figuur vanavond is Tommaso Bordoni (29), die zijn eigen merk van luxekledij runt. Als tiener leefde hij twee jaar op straat.

De oudste is 29, de jongste 22. Om maar te zeggen: de ondernemers van Jonge wolven zijn piépjong. In de nieuwe realityreeks nemen ze de camera’s mee in hun zog terwijl ze hun dromen waarmaken en – vooral – veel geld verdienen. Zo mikt de 29-jarige Tommaso Bordoni dit jaar op een omzet van 1 miljoen euro. Bordoni staat aan het hoofd van zijn eigen modemerk. Dat ontwerpt luxemaatpakken en maakt jeansbroeken en schoenen op maat. Dat is ook bekend Vlaanderen niet ontgaan: Bordoni krijgt vanavond bezoek van acteur Peter Van den Begin, die twee nieuwe kostuums nodig heeft.

Jaren geleden zag de toekomst van Bordoni er een pak minder rooskleurig uit. Op zijn 15de liet hij zijn ouderlijke huis achter zich en belandde hij op straat. Twee jaar was hij dakloos. Bordoni neemt de cameraploeg onder andere mee naar de gebouwen van Stella Artois in Leuven, waar hij sliep toen hij geen onderdak had.

Ooit dakloos, nu de kleermaker van BV’s
Als tiener leefde Tommaso Bordoni twee jaar op straat en sliep hij in de gebouwen van Stella Artois. Foto: VTM

Aflevering één volgt nog drie jonge wolven. Jeroen Poels (26) is CEO van Deltaworx, een uitzendbureau voor studenten dat hij als tiener begon en vorig jaar een omzet draaide van 3,2 miljoen euro. Jill Cnudde (23) startte Bikinibody, een merk van dieetproducten dat ze vanavond voorstelt aan ex-Miss België Justine De Jonckheere en dj Anouk Matton. En Gunther Ghysels (28) runt Get Driven, een platform dat studenten inzet als chauffeur voor zakenlui. Behalve VTM 2 gaan vanavond ook VTM 3 (in de plaats van Vitaya) en VTM 4 (in de plaats van Caz) van start.

Jonge wolven

VTM 2, 20.35 uur

Door Dennis Van Goethem