Gaat het WK wielrennen dit jaar door op La Planche des Belles Filles?

Bron © BELGA

Vorig jaar won Dylan Teuns in de Tour op La Planche des Belles Filles Foto: BELGAIMAGE

De Franse Vogezen hebben zich, met een parcours rond de bekende klim La Planche des Belles Filles, kandidaat gesteld om eind september het WK wielrennen te organiseren, ter vervanging van het Zwitserse Aigle-Martigny. De Franse wielerbond (FFC) diende zondag een officiële aanvraag in bij het departement Haute-Saône voor de week tussen 20 en 27 september, wanneer de wereldkampioenschappen moeten plaatsvinden.

De Tour, die zaterdag van start ging in Nice, komt op de voorlaatste dag al aan op La Planche des Belles Filles. De renners zouden zo na het einde van de Tour op de Champs-Élysées in Parijs opnieuw kunnen terugkeren naar de Vogezen om daar een week later hun WK te rijden. Een bijkomend voordeel voor een organisatie in de Vogezen is dat het parcours er vergelijkbaar zal zijn met het oorspronkelijke parcours in Aigle-Martigny.

Het WK zou oorspronkelijk in Zwitserland plaatsvinden, maar werd afgelast nadat de Zwitserse Bondsraad eerder deze maand besliste een bovengrens van duizend aanwezigen aan te houden voor grote evenementen.

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN