Bizar: Tom Dumoulin gaat bergop onderuit door manoeuvre van Ineos, Michal Kwiatkowski excuseert zich

 

Zaterdag waren er valpartijen bij de vleet in de Tour de France. Op zondag was het gelukkig minder erg gesteld wat valpartijen betrof, maar toch was er in de finale een bizar incident: Tom Dumoulin (Jumbo-Visma) kwam bergop ten val na een ongelukkig manoeuvre van Michal Kwiatkowski (Ineos). De voormalig Girowinnaar liep gelukkig geen schade op en kon meteen zijn weg vervolgen: hij werd door teammakker Wout van Aert weer op gang geduwd.

svar, hc

“Ik denk dat Kwiatkowski mijn stuur aantikte. Ik keek even naar links, misschien week ik daardoor even uit naar rechts en stuurde hij op dat moment naar links”, analyseerde Dumoulin het incident. De Nederlander zei achteraf dat hij een beetje pijn had aan de rechterknie, maar was er gerust in dat dat geen probleem zou vormen. “Dat zal wel loslopen”, klonk het.

De renner van Jumbo-Visma gaf ook aan tevreden te zijn met het openingsweekend. “We zitten waar we zitten moeten. Het was niet aan ons om tijdens dit weekend al uit te pakken en we zijn er prima doorheen gekomen. Dat Deceuninck - Quick Step het geel pakt, vinden we niet erg. We moeten oppassen dat we niet vanaf dag één de koers dragen. Dat hebben we dit weekend wel een beetje gedaan, maar dat deden we om uit de problemen te blijven”, aldus Dumoulin.

LEES OOK

Nu in het nieuws