Julian Alaphilippe in tranen: “Deze zege draag ik op aan mijn overleden vader”

 ©  Photo News

Julian Alaphilippe pakte de ritzege en de gele trui in de tweede etappe van de Tour de France. Na afloop barstte de 28-jarige Fransman van Deceuninck - Quick Step in tranen uit voor de microfoon. Hij droeg de overwinning op aan zijn vader, die eind juni overleed.

Maarten Delvaux

“Het is altijd bijzonder emotioneel om een rit te winnen in de Tour de France, maar het is een erg bijzonder jaar geweest. Ik heb dit seizoen nog geen enkele koers kunnen winnen. Maar ik ben altijd hard blijven werken, heb mijn serieux niet verloren ondanks de moeilijke momenten. Ik wil deze zege gewoon opdragen aan mijn vader. Hij is zo belangrijk voor mij geweest.”

“De ploeg heeft gedaan wat ze moesten doen voor mij: tempo maken in de finale. In de laatste afdaling bleef er niet veel volk meer over. Ik heb niet meer getwijfeld en ben vol doorgegaan. Yates en Hirschi hebben geprobeerd om mij wat op de zenuwen te werken. Uiteindelijk heeft Yates wel goed meegewerkt tot aan de rode vod. Ook al ben ik het gewoon om grote zeges te pakken, het doet vooral deugd om nog eens te winnen. Aan overwinningen ontbrak het me de laatste tijd. Dat daar nog eens de gele trui bovenop komt is prima.’

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten