Robert Lewandowski wil doorgaan tot zijn veertigste: “Ik voel mij beter dan toen ik 26 was”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Robert Lewandowski speelde afgelopen seizoen de pannen van het dak bij Bayern München. De Pool leidde de Duitse recordkampioen met een karrenvracht doelpunten naar winst in de Champions League, de Bundesliga en de Duitse beker. Op zijn 32e voelt hij zich beter dan ooit en de spits wil nog jaren doorgaan, zo zegt hij maandag in Kicker.

“Mijn huidige contract (dat tot 2023 loopt) is zeker niet mijn laatste. Ik wil nog langer spelen. En ik wil nog meer bereiken. Mijn teamgenoten in München denken er net zo over”, zegt de aanvaller, die zondag in Duitsland werd uitgeroepen tot “Speler van het Jaar”.

“Ik voel mij geen 32. Ik voel mij beter dan toen ik 26 was”, benadrukt de Pool. “Ik heb het niet alleen over mijn lichaam, maar ook over het voetbaltechnische. Ik heb de voorbije jaren hard gewerkt om mijn beste niveau te bereiken. Ik ben heel blij dat ik daarin geslaagd ben en op het hoogste niveau kan spelen. Ik doe er alles om deze vorm te behouden.”

Op de vraag of hij zich nog tien jaar ziet voetballen, antwoordt Lewandowski: “Tien jaar? Eerder acht.” Zijn loopbaan volmaken bij Bayern, waarvoor hij sinds 2014 uitkomt, is volgens de Pool “een optie”. “Maar ik heb nog zoveel jaren voor mij. Ik ben nog niet bezig met het einde van mijn carrière.”

Lewandowski werd afgelopen seizoen topschutter in de Bundesliga (34 goals), Champions League (15 goals) en DFB-Pokal (6 goals).

AANGERADEN