Baas van Van Avermaet hoopt nog op nieuwe ploegsponsor (maar dan zonder de olympische kampioen en op lager niveau)

Ochowicz, hier links van Van Avermaet, hoopt nog steeds op een nieuwe sponsor. 

Ochowicz, hier links van Van Avermaet, hoopt nog steeds op een nieuwe sponsor. ©  Photo News

Teammanager Jim Ochowicz heeft de hoop nog niet opgegeven dat hij ondanks het verdwijnen van hoofdsponsor CCC volgend seizoen nog in het peloton blijft. In principe heeft de 69-jarige Amerikaan voor 2021 nog een zevental renners onder contract.

Hugo Coorevits

Dat zijn onder meer de Russische ronderenner Ilnur Zakarin en voorlopig nog Matteo Trentin. Al lijkt het erop dat de Italiaan andere oorden opzoekt. Vooral UAE Emirates schijnt geïnteresseerd te zijn. “De Tour blijft een fantastische vitrine om eventuele sponsors te overtuigen”, zei Ochowicz vanonder een zwart mondmasker in Nice. “Ik heb ook nog een WorldTour-licentie voor de volgende twee seizoenen. Maar ik voel me niet te beroerd om desnoods op een lager niveau opnieuw te beginnen. Het is ook de eerste keer niet dat ik vanaf scratch een team zou beginnen”, aldus Ochowicz, die Van Avermaets baas is tot 31 december 2020. “Ik deed dat bijvoorbeeld ook al met 7-Eleven dat doorgroeide in Motorola en met BMC. Hoe meer CCC door het beeld rijdt, hoe meer dat potentiële sponsors kan warm maken voor de wielersport.”

In Amerika klonk het alsof Ochowicz aan het praten is met Team Rally, een van de weinige ProTeams van dat continent dat een hoofdsponsor uit de gezondheidszorgsector heeft. Maar blijkbaar lopen de onderhandelingen niet zo vlot. Anderzijds werd in Spanje ook al eens Fondación Manuela gefluisterd die enkele maanden geleden dacht de WorldTour-licentie van Mitchelton-Scott te veroveren. “Ik ben volop zoekend. Dat is de realiteit”, aldus Ochowicz die twee jaar geleden pas in de Tour zelf de Poolse schoenenfabrikant CCC vond als opvolger van BMC. Elke kruimel publiciteit is meegenomen. zoals de prijs van de strijdlust die Schär zaterdag kreeg en de vierde plaats van Greg Van Avermaet zondag in Nice.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten