Timothy Castagne verhuist voor 24 miljoen euro naar Leicester City

Foto: Photo News

Timothy Castagne (24) droomt al van kleins af aan van de Premier League. De Rode Duivel maakt die droom nu ook waar, want het Engelse Leicester City bood Atalanta 24 miljoen om hem in Engeland samen te brengen met Youri Tielemans en Dennis Praet. ‘The Foxes’ zien in Castagne zowel een linker- als een rechterflankspeler. Hij tekent er een contract voor vijf jaar.

Borussia Dortmund was tot nu toe de buitenlandse ploeg met het meeste Belgische talent: Thorgan Hazard, Axel Witsel en Thomas Meunier. Leicester City steekt de Duitsers echter naar de kroon. Na Youri Tielemans en Dennis Praet wil het met Timothy Castagne een derde Rode Duivel. De Engelse nummer vijf houdt de Belg al meer dan een jaar in de gaten bij het Italiaanse Atalanta. Vorige zomer klopten ze al bij hem aan in Bergamo, maar toen was de concurrentie met flankspelers Ben Chilwell (links) en Ricardo Perreira (rechts) nog te groot. Bovendien had Castagne een voorkeur om op rechts te spelen en zag Leicester in hem vooral een versterking voor de linkerflank.

Timothy Castagne verhuist voor 24 miljoen euro naar Leicester City
Foto: Photo News

Nu liggen de kaarten anders. Ricardo Perreira heeft zijn kruisbanden gescheurd, terwijl Ben Chilwell vorige week voor 50 miljoen naar Chelsea trok. Op beide vleugels is nu meer ruimte voor de polyvalente Castagne. Zeker omdat concurrent Christian Fuchs al 34 is en James Justin de verwachtingen niet inlost. Met het oog op het EK en WK de volgende jaren heeft de Belg dus uitzicht op veel speelminuten.

Daarom knoopte Leicester nieuwe gesprekken aan met Atalanta. De Italianen zijn geen simpele onderhandelaars, maar de gesprekken verliepen constructief. Leicester wou de deal graag snel afronden, want Castagne moet zich deze week melden bij de Rode Duivels.

Timothy Castagne moet The Foxes iets meer ervaring bijbrengen. Hij ruilde in 2017 Genk voor Atalanta voor 6,5 miljoen euro en maakte in Italië heel wat progressie. Zo was hij vorig seizoen ook actief in de Champions League en speelde hij in totaal 33 matchen (twee goals en drie assists). In Engeland moet hij nu nog meer ontbolsteren. Tielemans en Praet kunnen hem alvast wegwijs maken.

Geen PSG of Tottenham

Het contract van de flankspeler in Italië liep trouwens in 2021 af. Er waren wel wat geruchten over een verlenging, maar Castagne proeft liever van een andere competitie. PSG meldde zich om er de vervanger van Meunier te worden, maar de Franse competitie oogde minder sexy dan de Engelse. Tottenham polste ook, maar daar moest Serge Aurier eerst vertrekken. Dat is nog niet gebeurd en ondertussen tekende ook rechterflankspeler Matt Doherty van Wolverhampton bij Spurs. Leicester City had dus de mooiste adelbrieven op tafel om Castagne’s Engelse droom te realiseren.

Door Jürgen Geril
AANGERADEN