Jakub Mareczko (CCC Team) sprint naar tweede ritzege in Ronde van Hongarije

 

 ©  Photo News

De Italiaan Jakub Mareczko (CCC Team) heeft maandag zijn tweede ritzege op rij behaald in de Ronde van Hongarije (cat. 2.1). Hij won aan het eind van de derde etappe de massasprint voor de Australiër Kaden Groves (Mitchelton-Scott), de nieuwe leider in het klassement.

Bron: BELGA

Vijf vluchters reden het grootste deel van de biljartvlakke, 182 kilometer lange etappe tussen Karcag en Nyiregyhaza aan de leiding. De Belg Emiel Planckaert (Sport Vlaanderen - Baloise) kreeg daarin het gezelschap van de Italiaan Riccardo Verza, de Nederlander Lennard Hofstede, de Noor Kristian Kulset en de Oostenrijker Maximilian Kuen. Hofstede probeerde het in de finale nog solo, maar hij werd zes kilometer voor de finish teruggenomen.

CCC was één van de leidende teams in de achtervolging op de vroege vlucht, en die inspanningen werden beloond. In een nipte sprint haalde de Poolse Italiaan Mareczko het voor Groves en de Noor Erlend Blikra. David van der Poel finishte als vijfde. In het algemene klassement heeft Groves nu een voorsprong van twee seconden op de vorige leider, Jon Aberasturi. Emiel Planckaert (+0:06) en Gilles De Wilde (+0:07) zijn vierde en vijfde in de stand.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten