“WK wielrennen vindt plaats op La Planche des Belles Filles”

Foto: BELGA

Woensdag maakt de Internationale Wielerunie UCI de locatie van het WK bekend. Het WK kan niet meer doorgaan in het Zwitserse Aigle-Martigny en volgens de Italiaanse krant La Gazetta dello Sport halen de Franse Vogezen het wereldkampioenschap bij de profs nu binnen. Volgens Cyclingnews is het race circuit van Imola (in Italië) echter ook nog in de running.

Het WK zou oorspronkelijk in Zwitserland plaatsvinden, maar werd afgelast nadat de Zwitserse Bondsraad eerder deze maand besliste een bovengrens van duizend aanwezigen aan te houden voor grote evenementen.

De Franse wielerbond (FFC) diende daarop een officiële aanvraag in bij het departement Haute-Saône voor de week tussen 20 en 27 september, wanneer de wereldkampioenschappen moeten plaatsvinden.

WK voor de klimmers

Met de klim naar La Planche des Belles Filles zou het WK zijn lastige karakter behouden en komen de klimmers aan hun trekken op het parcours. Ook logistiek is een WK in de Vogezen best aantrekkelijk. De renners die de Tour de France betwisten (die op 20 september eindigt), kunnen na het einde van de Tour op de Champs-Élysées in Parijs opnieuw terugkeren naar de streek om daar een week later hun WK te rijden.

La Planche des Belles Filles lijkt zo de geknipte kandidaat te zijn, al zou dus ook het Italiaanse Imola nog een mogelijkheid zijn.

Door jmg
AANGERADEN