65 jaar Jommeke wordt gevierd met een gelimiteerde verzamelbox, maar enkel als minstens 1.500 mensen hem willen kopen

Foto: Ballon Media

Ter gelegenheid van 65 jaar Jommeke komt uitgeverij Ballon Media met een gelimiteerde verzamelbox. Opmerkelijk: die box wordt gefinancierd via crowdfunding. Het is voor het eerst dat de uitgeverij dat doet.

Voor 199 euro kun je online intekenen voor de complete collectie van 300 strips, weliswaar op een iets kleiner formaat dan lezers gewoon zijn. Enkel het recentste album 301, Feest in Zonnedorp, ontbreekt nog. Pas wanneer 1.500 mensen de box aankopen, wordt dat effectief gemaakt. Raakt de actie niet aan dat aantal, dan krijgt iedereen zijn geld terug.

“Dit is een leuk extraatje voor de verjaardag van Jommeke”, zegt Jo Nachtergaele van Ballon Media. “Tegelijk is het een experiment voor ons als uitgeverij. Stel dat dit lukt, dan kunnen we met crowdfunding in de toekomst misschien meer dingen doen die anders financieel niet altijd even haalbaar zijn. Het is een perfecte manier om dingen uit te geven die anders niet uitgegeven zouden worden.” Intekenen kan vanaf vandaag, de actie loopt dertig dagen.

Intekenen kan via www.ulule.com/65jaarjommeke-collectie

Door eadp
AANGERADEN