RECENSIE. Paper Mario: the origami king: Dubbelgevouwen gevoel ***

 
 

 © Nintendo 

 

 ©  Nintendo

 

 ©  Nintendo

 

 ©  Nintendo

1 / 5

Mario is terug in zijn meeste platte vorm. Letterlijk. In Paper Mario: the origami king ontvouwt zich een avontuur met een hoek af in een prachtige papieren wereld. Toch blijven we met een dubbelgevouwen gevoel achter.

In de Paper Mario-serie lijken de wereld en personages van papier en karton te zijn gemaakt. The origami king speelt met deze formule door er, wel… origami aan toe te voegen. Het Mushroom Kingdom is geïnfiltreerd door de kwaadaardige Olly, de titulaire koning van de Japanse papiervouwkunst. Hij verandert prinses Peach en een deel van de platte bewoners van Mario’s land in gevouwen origamisoldaten die voor hem vechten. Samen met onder meer Olivia, Olly’s zus, trek je door het koninkrijk om de plooien glad te strijken.

Het avontuur voert je langs gevarieerde gebieden. Zo trek je de bergen in, trotseer je een woestijn of vaar je uit op zee. Onderweg los je puzzels op, strooi je confetti in het rond om gaten in de wereld te dichten, zoek je naar geheimen en help je tientallen Toads – de onderdanen van het Mushroom Kingdom - die ‘verorigamiseerd’ zijn. De game zit vol grapjes, humoristische dialogen en komische wendingen.

Het plezier wordt echter getemperd door het nieuwe vechtsysteem dat The origami king introduceert. Mario staat hierbij midden in een ronde arena met vier cirkels met vijanden om hem heen. Het is een interessant concept en de eerste paar gevechten probeer je naar hartenlust het puzzeltje op tijd op te lossen, maar al snel slaat de verveling toe. Paper Mario: the origami king is dan ook een game met de juiste papieren, die wel wat scheurtjes hebben. (Rutger Luiten)

Lees ook