“Onaanvaardbaar en hallucinant”: Unizo boos om samenstelling van nieuwe Celeval-adviesgroep

Bron © BELGA

Ondernemersorganisatie Unizo is er niet over te spreken dat er in de nieuwe Celeval, het adviesorgaan dat de Nationale Veiligheidsraad rechtstreeks bijstaat, slechts één ondernemersvertegenwoordiger zit. De organisatie noemt de hersamenstelling zoals ze er nu uitziet “onaanvaardbaar en hallucinant”.

Met het wegvallen van Johnny Thys en Pierre Wunsch uit de GEES klinkt nog maar één ondernemersstem in de adviezen over de coronamaatregelen: die van Vinciane Morel, de spreekbuis van de evenementensector, aldus Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo. “Belangrijk maar onvoldoende”, hekelt hij. Van Assche vreest dat Morel zal worden overstemd “door het overwicht aan wetenschappers zonder veel affiniteit met onze bedrijven en de economie”.

LEES OOK. Adviesorgaan Celeval krijgt nieuwe bezetting: deze groep experten moet ons leren leven met het coronavirus (+)

Unizo wil daarom dat er onmiddellijk minstens één extra vertegenwoordiger namens de bedrijven wordt toegevoegd. Op die manier hoopt de organisatie dat er gewerkt kan worden aan een beleid, “waarin de economie en samenleving opnieuw ruimte krijgen om op te veren, met inachtname, uiteraard, van een aantal realistische en vol te houden coronapreventiemaatregelen”.

Door jvh
MEER OVER HET CORONAVIRUS