Historisch: nog nooit had een vrouw zo veel volgers op Instagram

 ©  ISOPIX

Bron: Instagram, Vogue

Zangeres Ariana Grande schrijft geschiedenis op sociale media: sinds deze week heeft de Amerikaanse het hoogst aantal volgers dat een vrouw ooit op Instagram verzamelde.

Meer dan 200 miljoen volgers telt de 27-jarige zangeres. Het is de eerste keer dat een vrouw erin slaagt om zo veel volgers op een sociaal medium te verzamelen. Ze wordt op ruime afstand gevolgd door model Kylie Jenner (193 miljoen) en de derde plaats gaat naar collega Selena Gomez (191 miljoen).

Dat de mijlpaal net na de MTV VMA Awards komt, is niet verrassend. De ster trad er samen op met Lady Gaga en zorgde voor heel wat spektakel. Ook postte ze daarvan een terugblik op haar Instagram-account.

En hoe brengen de mannen het er vanaf? Daar gaat voetballer Cristiana Ronaldo met de beker aan de haal: hij is goed voor 237 miljoen volgers. Hij wordt gevolgd door Dwayne ‘The Rock’ Johnson met 196 miljoen volgers. Die andere voetballer, Lionel Messi, staat op de derde plaats met 165 miljoen volgers.

Er is maar een account dat nog meer volgers heeft: @instagram zelf, goed voor 361 miljoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook