Weer een gemiste kans voor Greg Van Avermaet in de Tour: “Ik zal blijven proberen”

Foto: BELGA

Greg Van Avermaet had deze etappe uitgekozen maar geraakte moeilijk vooraan in de finale.

“Het was een zeer makkelijke etappe, heel rustig, maar de finale was hectisch. Iedereen was door die rustige aanloop ook fris. Ik wou naar voren maar bleef in de tweede lijn. Moest mijn weg zoeken, maar het lukte niet echt. In zo’n technische sprint was het ook moeilijk om eruit te komen.”

CCC-ploegmaat Michael Schär probeerde wel iets in de slotkilometer. Vreemd. “Hij wou wellicht tempo maken en toen hij mij niet zag iets geprobeerd hebben zeker?”, aldus Van Avermaet. Die het ook eigenaardig vond dat er in het begin van de rit niet werd gekoerst. “het si de eerste keer in mijn carrière dat ik meemaak dat er geen vluchters waren. Ik denk dat iedereen schrik heeft voor wat nog komen moet en zich wat wil sparen. Het begon pas echt in Montélimar, waar er wat zijwind was en iedereen plots vooraan wou zitten. Van dan af viel het niet meer stil.”

Van Avermaet is in vorm, maar dit was toch weer een gemiste kans. “Ja, ik ga eens in het roadboek moeten kijken wanneer er zich weer een kans kan aandienen. Maar ik zal blijven proberen.”

Over Wout van Aert had hij maar een woord te zeggen: “Fenomenaal.”

Weer een gemiste kans voor Greg Van Avermaet in de Tour: “Ik zal blijven proberen”
Foto: Photo News

Stuyven rijdt naar vijfde plaats

Jasper Stuyven moest vrede nemen met een vijfde plaats woensdag in Privas tijdens de vijfde etappe van de Ronde van Frankrijk. “Onze sprintvoorbereiding liep deze keer een beetje mank”, moest de renner van Trek-Segafredo na afloop toegeven.

De rit van Gap naar Privas was een wandeletappe zonder vroege vlucht. “Een rustige dag, dan weet je dat het een gekke finale wordt”, gaf Stuyven tekst en uitleg. “Op zich waren we er helemaal klaar voor met de ploeg, maar toen kende Mads (Pedersen) pech op 10 km van het eind en moest hij van fiets wisselen. Dat kostte krachten. Op 2 km zaten Eddie (Edward Theuns, red.) en Mads nog bij mij, maar dan in een fractie van een paar seconden was ik hen kwijt en moest ik het alleen redden. Ik moest dus gokken.”

“Wellicht zat ik wat te ver in die laatste bocht en dat is jammer, want zo’n finish zoals vandaag, daar houd ik echt van. Maar we hebben gewoon te veel energie verspild met die pech en dan liep de sprintvoorbereiding daardoor niet goed. We hadden vandaag beter kunnen doen, maar goed, we hebben het wel geprobeerd en ik word vijfde.”

“Ik voelde me echt goed in de finale”, eindigde hij nog. “Al was ik wel verrast dat het er vandaag zo rustig aan toeging. Iedereen in het peloton is al moe na vier dagen. Normaal duikt dat fenomeen dichtbij een rustdag op, maar nu zijn er al veel jongens met pijn in de benen. Dat verklaart wellicht deze rare rit.”

Door Werner Bourlez
AANGERADEN
Meest recent