Kanye West heeft ‘goddelijke verklaring’ voor Taylor Swift-incident

Foto: FilmMagic

Een nieuw interview, een nieuwe bizarre uitspraak van Kanye West (43). In een podcast vertelt de rapper hoe hij ‘in opdracht van God’ de overwinningsspeech van Taylor Swift (30) op de MTV Awards in 2009 onderbrak.

“God geeft me al mijn informatie”, zegt West. “Als Hij niet had gewild dat ik het podium opklom om te roepen dat Beyoncé die trofee verdiende, dan had Hij me niet op de eerste rij gezet. En dan had Hij zo’n belachelijk idee niet laten gebeuren, want ik had toen nog nooit van Taylor Swift gehoord.”

Het incident geldt nog steeds als zowat het gekste moment ooit op een awardshow, en gaf de aanzet tot een lange vete tussen West en Swift.

Voor een keer ging West niet dieper in op het relletje tijdens het interview, wel lanceerde hij nog enkele opmerkelijke citaten. Zo wil hij alle paparazzikantoren opkopen – “zodat ik zelf de foto’s kan uitkiezen” – en vindt hij de 50 miljoen dollar die hij vorig jaar spendeerde aan zijn eigen kerkdiensten geen weggegooid geld. Zijn campagne om president van de Verenigde Staten te worden lijkt intussen wel stilletjes opgeborgen.

Door dvg
AANGERADEN