Real-aanvoerder Sergio Ramos hoopt dat Lionel Messi nog even in Spanje blijft: “Je wil altijd winnen van de beste spelers ter wereld”

Foto: AP

Vertrekt hij of blijft hij gewoon bij FC Barcelona? De zaak-Messi blijft het internationale voetbal beheersen. Ook bij de aartsrivalen van Real Madrid volgen ze het dossier met argusogen. Sergio Ramos zou het zonde vinden moest Messi vertrekken, Toni Kroos ziet er wel wat in. “Als je voornaamste tegenstander zo’n speler verliest, moet je daar echt niet rouwig om zijn.”

Gisteren probeerde vader Jorge Messi in een onderhoud met Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu een doorbraak te forceren in het dossier met zijn zoon, maar volgens de Spaanse media bleef het water even diep. Messi probeert nog steeds een breuk met zijn club te forceren: de kans dat we de kleine Argentijn volgend jaar nog in La Liga zullen zien, lijkt dus klein. Sergio Ramos, de Spaanse aanvoerder van aartsrivaal Real Madrid, ontsnapte op de persconferentie naar aanloop van de interland in de Nations League tegen Duitsland ook niet aan een paar vragen over Messi.

“Eigenlijk zijn wij niet erg bezig met dit onderwerp. Hij heeft zelf het recht om te beslissen over zijn toekomst. Ik weet wel niet of dit nu de beste manier is”, bleef de verdediger eerst op de vlakte.

Toch ziet Ramos zijn collega-aanvoerder bij Barça niet meteen graag vertrekken.

“We hopen wel dat hij blijft. Voor het Spaanse voetbal en voor Barcelona zou dat het beste zijn. Ook voor ons zou dat het beste zijn. Messi maakt La Liga en zijn team beter en de Clasico’s spannender.”

“Je wil altijd winnen van de besten en hij hoort bij de beste spelers van de wereld. We zullen zien wat er gaat gebeuren”, besluit Ramos.

Real-aanvoerder Sergio Ramos hoopt dat Lionel Messi nog even in Spanje blijft: “Je wil altijd winnen van de beste spelers ter wereld”
Foto: AFP

Toni Kroos: “Niet verdrietig zijn als beste speler van de tegenstander vertrekt”

Ook Toni Kroos werd bij de Mannschaft gevraagd naar zijn mening in het dossier van Messi. “Het kwam echt als een verrassing! Ik heb daar geen informatie over”, vertelde Kroos.

“Een vertrek heeft twee kanten: voor de Primera Division in het algemeen kan het slecht zijn, zoals toen Cristiano Ronaldo vertrok. Voor Real Madrid is het anders omdat Barcelona een heel belangrijke speler verliest. Dus ik zal niet verdrietig zijn als hij vertrekt”, legt de middenvelder uit.

“Ik weet niet wat er kan gebeuren, maar het is voor ons geen garantie dat we daardoor zullen winnen. Messi is een van de beste aller tijden. Als een speler van zijn kaliber stopt met spelen voor je grootste rivaal, is het duidelijk dat we daar niet rouwig om moeten zijn. Messi is een ‘totaalwapen’”

In een eerdere persconferentie wuifde Kroos een transfer naar Real wel helemaal weg. “Ik denk niet dat hij naar Real Madrid zal komen, dat kan ik wel uitsluiten. Om het in het Spaans te zeggen: daarvoor moet je wel behoorlijke cojones (ballen, nvdr.) voor hebben.”

Real-aanvoerder Sergio Ramos hoopt dat Lionel Messi nog even in Spanje blijft: “Je wil altijd winnen van de beste spelers ter wereld”
Foto: Markus Gilliar/GES-Sportfoto/Poo
Door jmg
AANGERADEN