Disney+ stelt volledige aanbod bij Belgische lancering voor: 30 seizoenen van ‘The Simpsons’ en de Marvel-blockbusters, maar nog geen ‘Mulan’

Onder andere alle 663 afleveringen van ‘The Simpsons’ zullen beschikbaar zijn op Disney+. Foto: AP

Op 15 september is het zo ver. Dan gaat Disney+ in ons land van start. Voor wie nog niet overtuigd was om een abonnement te nemen, gooit de streamingdienst een extra ijzer in het vuur. Ze stellen het volledige aanbod bij lancering voor. Meer dan 700 films, 350 series en 59 Disney+ Originals komen meteen online. Vooral nostalgici en liefhebbers van de blockbusters zullen zich in de handen wrijven.

Voer voor nostalgici

Eén blikvanger waarmee Disney+ alvast uitpakt, is The Simpsons. Dertig seizoenen zijn er beschikbaar in totaal, dat zijn 663 afleveringen. Alleen seizoen 31 ontbreekt. Daar is een mens al zoet mee. Maar er is nog veel meer waar de nostalgische Disney-fan zich op mag verheugen. Zoals alles van de jaren negentig-reeks Boy meets world, Darkwing Duck en Hannah Montana.

Ook bij de films zitten er een pak klassiekers. Wie Frozen en Frozen 2 intussen wel een keertje te veel gezien heeft, kan nog eens teruggrijpen naar de oude animatiefilms van De kleine zeemeermin, Lady en de vagebond,101 Dalmatiërs of De Aristokatten.

Wie Home alone eens niet op kerstdag met kroketten in de zetel wil bekijken, vindt ook al die films terug in het aanbod. Net als andere klassiekers als Doctor Dolittle, Mrs Doubtfire, Edward Scissorhands, Night at the museum en The sound of music en Sister act.

Superhelden en ruimtereizigers

De voorbije jaren heeft Disney niet stilgezeten. Niet alleen met eigen werk, ook met dank aan het ingelijfde Pixar, Fox, Marvel en National Geographic. Dat zorgt ervoor dat wie graag nog eens het hele Marvel Cinematic Universe induikt, dat gewoon kan. Van Ant-Man tot Avengers, van Guardians of the galaxy tot Iron man, Thor en Captain America. Net als de Marvel-reeksen zoals Agents of S.H.I.E.L.D. en Marvel’s Spider-Man. Bijna alles staat erop, behalve The incredible hulk, Spider-Man Homecoming en Spider-Man: Far from home.

Hetzelfde geldt voor de Star wars-films. Als extraatje krijgen we nu ook in België de felbesproken reeks The Mandalorian te zien met de befaamde ‘baby’ Yoda. Dat is meteen een van de 59 Disney+-Originals die alleen op het platform te zien zal zijn. Daar komen overigens ook nog High school musical: the musical: the series, The world according to Jeff Goldblum, de live-action Lady and the tramp en The imagineering story bij.

Via Pixar kan de liefhebber nog eens kijken naar alle Toy story-films, Finding Nemo, Brave en Cars. Met de reeksen en docu’s van National geographic komen de liefhebbers van beestjes, groen en wetenschappen dan weer aan hun trekken.

Ook de langverwachte verfilming van de musical Hamilton zit in het aanbod.

Wat met ‘Mulan’?

Wie nog niet geregistreerd is, kan dat nog tot 14 september doen aan een voordelig jaartarief van 59,99 euro. Vanaf 15 september kost dat abonnement 69,99 euro, een maandabonnement kost je 6,99 euro. De langverwachte live-action van Mulan zal uiteindelijk pas vanaf 4 december beschikbaar worden via het basisabonnement. Wie de film eerder wil zien, zal 22 euro extra moeten betalen.

Hier vind je een volledig overzicht van het aanbod:

Door Eva De Poorter