Kan je niet meer volgen in ‘Wittekerke’? Dat komt door Guy Van Sande

VTM slaat niet enkel de 58 afleveringen van waarin Guy Van Sande over, maar maakt meteen een sprong van 183 afleveringen. Vanaf dan wordt zijn personage nooit meer vernoemd. 

VTM slaat niet enkel de 58 afleveringen van waarin Guy Van Sande over, maar maakt meteen een sprong van 183 afleveringen. Vanaf dan wordt zijn personage nooit meer vernoemd. ©  Bert Hulselmans

Pech voor wie de heruitzendingen van Wittekerke volgt in de namiddag op VTM. Volgende week neemt de reeks plots een sprong van 183 afleveringen. De reden? Guy Van Sande.

In september 2018 startte VTM met heruitzendingen van de langlopende serie Wittekerke, vanaf het prille begin. Inmiddels zijn er 500 afleveringen uitgezonden. Maar volgende week gebeurt er plots iets raars. Terwijl maandag aflevering 503 te zien is, gaat het verhaal op dinsdag verder met aflevering 686. In de ene aflevering is dokter Jan (Peter Van de Velde) nog samen met Nellie (Greet Rouffaer). Niets wijst erop dat Jan voor de mannen is, maar een dag later is hij ineens samen met Ivan (Brecht Callewaert). Ook lopen Rachel (Veerle Baetens) en Pheadra (Francesca Vanthielen) plots al rond in het kustdorpje.

Dat VTM een ongeziene sprong maakt in de reeks, heeft alles te maken met de komst van het personage Ludwig De Wolf. Dat werd destijds vertolkt door Guy Van Sande. Sinds zijn veroordeling voor bezit, verspreiding en productie van kinderporno mijden zenders alle afleveringen van series waarin hij opduikt. Zo werd onlangs ook een oude FC De Kampioenen-aflevering met Van Sande geschrapt.

LEES OOK. “Zwaarwichtige en verwerpelijke” feiten, maar Guy Van Sande moet niet naar de cel: hoe kan dat en welke voorwaarden krijgt hij opgelegd? (+)

Van Sande zit lang niet in alle geschrapte afleveringen van Wittekerke. Men ontmaskert zijn personage al gauw als een moordenaar en zo verdwijnt Ludwig in de cel. Maar later komt er een proces en drukt hij opnieuw zijn stempel op het verhaal. VTM herneemt de reeks daarom pas bij de aflevering waarin Ludwig definitief uit beeld is.(tove)

LEES OOK