Kirsten Flipkens is klaar met tennissen op de US Open, maar zit nog dagenlang vast: “En al mijn coronatests waren negatief”

Foto: USA TODAY Sports

De US Open zit er definitief op voor Kirsten Flipkens (WTA 72). Onze landgenote ligt er zowel in het enkelspel als het dubbelspel uit. Maar wat nu? Flipkens vraagt het zichzelf luidop af.

Flipkens en Alison Van Uytvanck werden donderdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel. Het Belgische duo verloor met 6-4 en 7-6 (7/4) van de Amerikaans-Chinese tandem Nicole Melichar/Yifan Xu, de derde reekshoofden. In het enkelspel verloor Flipkens in drie sets (7-6 (7/1), 6-7 (3/7) en 6-3) van de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA 63).

En nu, het vliegtuig op en terug naar België? Zo simpel is dat blijkbaar niet. Flipkens was samen met Ysaline Bonaventure een van de deelnemers aan de US Open die een strikter coronaprotocol moest opvolgen in New York omdat ze contact hadden met de besmette Fransman Benoit Paire.

Ze moesten dagelijks een coronatest ondergaan. Ze kregen geen toegang tot de kleedkamers of de restaurants. Hun entourage moest voortdurend een mondmasker dragen, ook tijdens trainingen en wedstrijden. Wanneer ze in hun hotel verbleven, moesten ze in hun kamers blijven en mochten ze geen bezoek ontvangen. Een bubble in de bubble dus.

Tot 11 september

“Het wordt interessant vanaf nu”, aldus Flipkens. “Ik klaag niet over hoe alles verlopen is met de striktere protocollen. Ik ben dankbaar dat ik tenminste heb kunnen meedoen aan het toernooi. Die protocollen waren er om te vermijden dat meer mensen besmet zouden geraken. Logisch.

“Maar”, ging ze door. “Ik lig eruit in het enkel- en dubbelspel op de US Open. De gewoonlijke routine? Een vlucht naar huis boeken. Verder: voorbereiden voor het gravelseizoen, naar Rome vertrekken. Maar nu lijkt het erop dat de elf die contact hadden met Paire hier twee weken moeten blijven sinds het contact. Dat betekent tot vrijdag 11 september! Dat wil dus zeggen geen kwalificaties voor Rome, want die starten zaterdag. En er is verder nog maar één toernooi voor Roland Garros, met 28 vaste deelnemers en slechts zes via de kwalificaties. Dus geen toernooi ter voorbereiding van Roland Garros dus?! Ik wil ook nog melden dat al mijn coronatests negatief waren.”

Kirsten Flipkens is klaar met tennissen op de US Open, maar zit nog dagenlang vast: “En al mijn coronatests waren negatief”
Kirsten Flipkens is klaar met tennissen op de US Open, maar zit nog dagenlang vast: “En al mijn coronatests waren negatief”
Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN