Wout van Aert heeft hoopgevend nieuws voor België: “WK laat je niet zomaar schieten”

Wout van Aert. Foto: BELGA

Daags na zijn ritzege beleefde Wout van Aert donderdag een relatief rustige dag Tour. “Er zaten nog genoeg ploegmaten bij Primoz en Tom op de slotklim, dus heb ik ervoor gekozen om het te laten lopen en zo mijn benen een beetje te sparen.”

Geen slecht idee met het oog op wat er in deze Tour nog volgt en ook nadien. Bondscoach Rik Verbrugghe wil Van Aert er graag bij op het WK in Imola. “Eerlijk gezegd heb ik door de drukte van de voorbije dagen nog geen tijd gehad om het parcours deftig te bekijken. Wat ik er nu van weet, zie ik wel mogelijkheden. Zeker de tijdrit moet mij liggen. De wegrit wordt kantje boord.”

Zeker van zijn deelname is Van Aert nog niet. “Het wordt een drukke periode, maar een WK is een speciale koers, dat laat je niet zomaar schieten.”

Stuyven kandidaat-superknecht

Wie ook graag naar het WK wil, is Jasper Stuyven. En dan in dienst van Van Aert. “De bondscoach heeft keuze zat om te selecteren. Ik stel mij bij deze graag kandidaat. Het parcours is lastig, maar in principe moet ik dat aankunnen. Als Wout dat wenst, wil ik graag mee gaan als een soort van superknecht van hem. Ik zal hem er de komende dagen eens over aanspreken.”

Door bvc
AANGERADEN