Verdachte van moord op Ilse Uyttersprot blijft in de cel

Bron © BELGA

Foto: Leen De Smedt

Aalst -

De verdachte van de moord op Ilse Uyttersprot blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde vrijdagmorgen beslist. De man was niet overgebracht naar het gerechtsgebouw in Dendermonde voor de behandeling van de zaak.

Uyttersprot kwam in de nacht van 3 op 4 augustus 2020 om het leven. Op de ochtend van 4 augustus 2020 meldde haar nieuwe vriend Jurgen Demesmaeker zich bij de politie. Die vond in zijn woning in de Meuleschettestraat het levenloze lichaam van de CD&V-politica, de voormalige burgemeester van Aalst.

LEES OOK. Portret van de moordenaar van Ilse Uyttersprot: “Twee zekerheden: hij wou blonde vrouwen en hij zou hen slaag geven” (+)

De man werd voor de onderzoeksrechter aangehouden voor moord. De raadkamer van Dendermonde bevestigde daarna zijn aanhouding en daartegen werd geen beroep aangetekend. De verdachte zit nu een maand in de cel en moest opnieuw voor de raadkamer verschijnen. Hij werd niet overgebracht naar het gerechtsgebouw, maar zijn advocaat was aanwezig bij de behandeling. De raadkamer verlengde de aanhouding met een maand.

“Werkt volledig mee”

De verdediging van de man gaat opnieuw niet in beroep tegen de beslissing, zegt Johan Van Caekenberghe, advocaat bij het kantoor van Krist’l De Paepe. “De verlenging van de aanhouding is een logische stap aangezien het onderzoek zich nog in een beginfase bevindt. Onze cliënt heeft zich niet verzet tegen de verlenging van de aanhouding. Hij werkt volledig mee aan het onderzoek. Over de feiten kan ik verder geen details geven. Het was een dramatische film die zich in zijn hoofd afgespeeld heeft.”

LEES OOK. Ex-vriendin van moordenaar Ilse Uyttersprot getuigt: “Die man is een monster. Hij mag nooit meer vrijkomen” (+)

Anthony Mallego, de advocaat van de nabestaanden van Ilse Uyttersprot, hoopt dat er snel duidelijkheid komt. “Het is belangrijk dat de waarheid achterhaald kan worden. Binnenkort is er een reconstructie gepland en dan gaan we meer weten. Wij zullen ook inzage krijgen op het gepaste moment. Het belangrijkste is dat mijn cliënten eindelijk te weten gaan komen wat er daar precies gebeurd is.”

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent