Laura Lynn in zee met cowboy uit ‘The voice’

Foto: BELGA

Laura Lynn (44) heeft de smaak voor country goed te pakken. Ze waagt zich nu ook aan een cover van levende legende Nancy Sinatra. Voor die nieuwe single haalt de zangeres ‘The voice’-finalist Robby Longo (38) aan boord. Hij zet meteen zijn eerste stappen in het Nederlands.

Met Country 2 bracht Laura Lynn begin dit jaar haar tweede countryalbum in evenveel jaar tijd uit. Het genre blijkt de schlagerzangeres zo goed te bevallen dat ze het aandurft om een cover van een klassieker te lossen: Jackson, het wereldberoemde duet van Nancy Sinatra en Lee Hazlewood uit 1965 – wellicht nog bekender door de versie van Johnny Cash en June Carter. Lynn goot het lied in een Nederlandstalige versie en haalde er haar eigen Johnny Cash bij: de Limburgse countryzanger Robby Longo. Die kennen we nog als pupil van Natalia in The voice van Vlaanderen 2012. Toen kaapte hij in zijn typerende cowboyhoed de zilveren medaille weg.

Laura Lynn in zee met cowboy uit ‘The voice’
Foto: DBA

Longo bracht sindsdien drie countryplaten uit, werkte kort samen met Christoff en werd in 2013 genomineerd als beste zanger tijdens de Radio 2 Zomerhit. Maar de voorbije vijf jaar bleef hij steken op de kleinere podia. Toch is Lynn zeker van haar keuze. “Robby was geknipt om dit duet mee op te nemen”, zegt ze. “Hij is toch dé countrystem van Vlaanderen.”

Longo zelf zag de uitnodiging niet aankomen: hij zong nog nooit in de moedertaal. “Ja, ik was verrast toen Laura me vroeg. Het was even wennen om mezelf in het Nederlands te horen zingen, maar het was een goeie uitdaging. Ik ben trots op het resultaat.”

Laura Lynn in zee met cowboy uit ‘The voice’
Door Dennis Van Goethem
AANGERADEN