“Teken van leven” en “Hopen op een mirakel”: reddingswerkers zoeken naar overlever maand na explosie in Beiroet

 

 ©  REUTERS

Chileense reddingswerkers en leden van de Libanese civiele bescherming zetten vrijdag de zoektocht naar een overlevende onder het puin in Libanon verder. Een maand na de verwoestende ontploffing is een teken van leven vastgesteld.

jvhBron: BELGA

Het is al een maand geleden, van 4 augustus, dat de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet werd getroffen door een zware ontploffing van een grote voorraad ammoniumnitraat. Daarbij vielen 190 doden en meer dan 6.000 gewonden. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn zeven mensen nog vermist.

Maar donderdag detecteerden scanners een hartslag, nadat de reddingshond ‘Flash’ reageerde op een geur. Vrijdag werd opnieuw een teken van leven vastgesteld, maar dat was zwakker dan een dag voordien. Flash is nog steeds ter plekke. Omstaanders zeiden dat ze hopen op “een mirakel”.

Aan omstaanders en journalisten wordt gevraagd stil te zijn en hun telefoons uit te schakelen, zodat scanners gebruikt kunnen worden. De civiele bescherming en het Chileense team verwijderen met hun handen de brokstukken, omdat ze vrezen dat door het gebruik van machines het gebouw verder zal instorten. Toch werd in de nacht van donderdag op vrijdag een kraan naar de buurt gebracht om grotere blokken cement te verwijderen.

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

LEES OOK

Nu in het nieuws