Botenparade voor Donald Trump in Texas loopt in het honderd: meerdere boten zinken en kapseizen

Bron © BELGA

Een botenparade ter ondersteuning van de verkiezingscampagne van president Donald Trump is zaterdag in de problemen geraakt in de Amerikaanse staat Texas. Verschillende bootjes zijn gezonken, zegt het bureau van de sheriff van Travis County.

Botenparade voor Donald Trump in Texas loopt in het honderd: meerdere boten zinken en kapseizen
Foto: via REUTERS

Het bureau van de sheriff kreeg naar eigen zeggen verschillende oproepen van boten in nood tijdens de parade voor Trump op het Travis-meer. “Verschillende boten zijn gezonken”, klinkt het op Twitter.

Volgens de woordvoerder van de sheriff, Kristen Dark, zijn er geen aanwijzingen van kwaad opzet. Er is evenmin sprake van gewonden. “Sommigen maakten water, anderen konden niet verder, nog anderen kapseisden. Het was vanalles en nog wat”, zei Dark.

Woelig meer

Op Twitter zijn beelden te zien van de boten, met vlaggen om de Trump-campagne te ondersteunen, op een woelig meer. Het wilde water was waarschijnlijk te wijten aan een te groot aantal boten dat zich tegelijk verplaatste, te dicht bij elkaar. “Er was een uitzonderlijk groot aantal boten op het meer vandaag”, zei Dark.

Volgens Dark wordt nog onderzocht hoeveel boten precies gezonken zijn en hoeveel Trump-aanhangers moesten gered worden.

AANGERADEN