Renault F1 team gaat vanaf 2021 verder als Alpine F1 team

 

 © Alpine F1 team

De voorbije dagen waren er al aanwijzingen dat het Renault F1 team van naam zou veranderen en vandaag volgde de officiële bevestiging: Vanaf volgend jaar gaat de renstal verder als het Alpine F1 team.

Renault heeft voorafgaand aan de GP van Italië aangekondigd dat haar F1 team vanaf 2021 verder zal gaan als Alpine F1 team. Het Alpine F1 team zal eveneens een nieuw kleurschema krijgen waarbij de kleuren van de Franse vlag centraal staan.

De omvorming van het F1-team komt er na de aanstelling van Luca de Meo als nieuwe CEO eerder dit jaar. Die besliste van alle merken van de groep onder de loep te nemen en daarbij werd nu dus beslist dat Alpine als merk wordt uitgespeeld in de Formule 1 en de autosport.

Meer F1-nieuws:- Slechtste kwalificatie in 36 jaar voor Ferrari op Monza!- “Verbod op ‘party mode’ was een kans voor Mercedes, we zijn sneller geworden”- Ferrari bekent: “SF1000 werd ontworpen met gedachte dat we superieure motor hadden”- VIDEO: Lewis Hamilton rijdt snelste rondje ooit in een F1-bolide- Neem deel aan het GP van Italië spel (min. 500 euro aan prijzen) (F1journaal.be)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten