Arjen Robben scoort na 18 jaar opnieuw voor FC Groningen en het was met… links

Arjen Robben heeft zondag voor het eerst sinds zijn terugkeer bij FC Groningen als profvoetballer gescoord. De 36-jarige aanvaller deed dat in een oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld (1-1).

Vincent Van Genechten

Robben kreeg de bal na 17 minuten spelen na een voorzet vanaf links voor zijn linkervoet. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot de Nederlandse oud-international laag over de grond in de hoek raak. De befaamde captain keerde na de rust (1-1) niet terug bij de thuisclub. Azor Matusiwa nam de aanvoerdersband over.

Op 28 april 2002 scoorde Robben voor het laatst voor Groningen, toen tegen De Graafschap. Na avonturen bij PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München, keerde hij deze zomer (na al een jaar te zijn gestopt) terug bij FC Groningen.

De wedstrijd tegen Bielefeld was het laatste oefenduel van Groningen voor de start van de competitie. Robben en zijn ploeggenoten nemen het volgende week zondag in eigen stadion op tegen PSV. Bij Bielefeld, dat is gepromoveerd naar de Bundesliga, mocht Nathan de Medina invallen in de 62e minuut.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten