Amper een week na zijn val in de Tour zat Philippe Gilbert alweer op de fiets: “Het was niet de makkelijkste beklimming”

Amper een week nadat hij ten val kwam in de openingsrit van de Tour de France (waarbij hij een breukje in de knie opliep), zat Philippe Gilbert dit weekend alweer op de fiets.

Gilbert was één van de vele renners die zaterdag ten val kwam in Nice. Hij reed de rit nog uit, maar na afloop bleek dat hij een breuk had opgelopen in de linkerknie. Het ging om een kleine, niet verplaatste breuk, minder erg dan twee jaar geleden toen hij in een ravijn viel in de Tour.

De dokter schatte toen een rustpauze van twee à drie weken in. De Vlaamse klassiekers leken daardoor nog haalbaar, maar een uitspraak daarover wilde de ploeg nog niet doen. “Hij moet nu revalideren naargelang de pijn die hij heeft”, klonk het donderdag na een MRI. “Er is voorlopig nog geen enkel zicht wanneer hij opnieuw zal koersen.”

“Fier”

Maandag zullen Gilbert en zijn team meer toelichting geven over zijn gezondheid, maar zaterdag zat hij alweer op de fiets. Hij deed in Monaco een tocht van 1 uur en 15 minuten met onder andere de beklimming van de Col d’Èze erbij.

“Ik ben blij dat ik hier sta”, aldus Gilbert in een video op Instagram. “Het was niet de makkelijkste beklimming, maar het doorzettingsvermogen en de motivatie was er. Het was mijn eerste uitstapje met de fiets. Ik ben daar zeer fier op en ik hoop de competitie zeer snel te kunnen hervatten.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN