“Adil en Bilall gaan superheldin regisseren voor Disney+”

 

 ©  DBA

Het ziet ernaar uit dat Adil El Arbi en zijn filmpartner Bilall Fallah een nieuw Amerikaanse project hebben binnengehaald. Voor streamingdienst Disney+ zouden ze ‘Ms. Marvel’ gaan regisseren, een reeks rond de eerste superheldin met moslim roots.

Dat Adil (32) en Bilall (34) in zee gaan met de Disney-streamingdienst die vanaf 15 september ook in België beschikbaar wordt, werd het afgelopen weekend bekendgemaakt door de Amerikaanse website Thedirect.com. Nu blijkt dat het duo Ms. Marvel zou regisseren. Hoeveel afleveringen de Belgische wonderboys voor hun rekening zullen nemen, is nog onduidelijk. Maar het zou er minstens één zijn. Elke aflevering van de liveactionreeks zal één uur duren.

Ms. Marvel. 

Ms. Marvel. ©  Marvel Comics

Ms. Marvel draait rond stripfiguur Kamala Khan, de vrouwelijke tegenhanger van Captain America. Khan kreeg bij Marvel Comics haar eerste eigen serie in 2014. Het personage sloeg meteen aan en geniet ondertussen grote populariteit. Kamala Khan is een 16-jarige superheldin van Pakistaans-Amerikaanse origine. Ze heeft islamitische roots en daarmee was ze de eerste moslimfiguur van Marvel. Mogelijk heeft de achtergrond van Adil en Bilall meegespeeld in de beslissing van Marvel om de Belgen aan te trekken als regisseurs. Al heeft het duo ook wel een bijzondere voorliefde voor actiegenres die aanleunen bij stripverfilmingen.

Volgens Thedirect.com zou de productie dit najaar al worden opgestart en zijn de castings voor de hoofdrol van Kamala Khan en enkele nevenrollen al bezig. Een precieze releasedatum is er nog niet, maar Disney zou mikken op 2022.

Weer stap vooruit

Bij Adil en Bilall kregen wij het nieuws nog niet bevestigd, maar dat de twee geïnteresseerd zijn in het project was al langer duidelijk. Ms. Marvel voor tv verfilmen zou opnieuw een stevige stap betekenen in hun Amerikaanse carrière. De makers van onder meer Patser en Black gooiden begin dit jaar de grote poort van Hollywood wagenwijd open door de kassa te kraken met hun blockbuster Bad boys for life. Ondertussen werkt het tweetal ook in België nog aan projecten, zoals een tweede Patser-film en Rebel(jdr)

LEES OOK