Vorig jaar 18 voetgangers meer omgekomen in het verkeer

 

 ©  Simon Mouton

Bron: BELGA

Mobiliteitsorganisatie Touring telde vorig jaar 92 voetgangers die omkwamen na een ongeval in het verkeer. Dat zijn er 18 meer dan in 2018 of een sterke stijging met 24 procent. De mobiliteitsorganisatie start daarom samen met internationale koepelorganisatie FIA een affichecampagne.

“Zwakke weggebruikers moeten beter beschermd worden. Het stappen moet worden gestimuleerd voor korte afstanden, zeker in de stad. Maatregelen dienen gericht te zijn op drie elementen: de weggebruiker, de voertuigen en de weginfrastructuur”, aldus Touring.

In België zullen op duizend locaties affiches te zien zijn en zal er communicatie zijn via de sociale media. De actie steunen kan bovendien door het manifest voor meer verkeersveiligheid te ondertekenen op www.Fia.com/3500lives. De bedoeling is om weggebruikers te laten stilstaan bij de veiligheid van voetgangers.

Wereldwijde campagne

De campagne loopt niet alleen in ons land, maar internationaal. Formule 1-piloot Charles Leclerc en prinses Charlene van Monaco zijn de gezichten. Wereldwijd sterven dagelijks 3.500 mensen in het verkeer, bij de 15- tot 29-jarigen is dat zelfs de eerste doodsoorzaak.

(thv, belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten