Club Brugge legt sterkhouder Clinton Mata vast tot 2024

 ©  Photo News

Club Brugge heeft het contract van sterkhouder Clinton Mata (27) opengebroken tot 2024. Dat maakte blauw-zwart maandagmiddag bekend. Een overwinning voor de Bruggelingen, want Mata stond eerder deze zomer nog in de belangstelling van verschillende Bundesliga-clubs.

Wim Conings

Club Brugge nam Mata in 2018 over van Charleroi. Bij blauw-zwart ontpopte de Belgische Angolees zich met zijn snelheid en duelkracht tot revelatie als rechterpion van de driemansdefensie die ex-trainer Ivan Leko introduceerde. Afgelopen seizoen werd hij door de fans uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Mata scoorde tot dusver twee goals voor Club Brugge en heeft één titel op zijn palmares.

Door zijn goede prestaties volgde er ook belangstelling uit het buitenland. Vooral in de Bundesliga hadden ze de verdediger van Club Brugge op het oog - hij werd nadrukkelijk gelinkt aan Hertha Berlijn, waar hij ploegmaat had kunnen worden van Rode Duivels Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio. Maar uiteindelijk blijft Mata dus toch langer bij de regerende Belgische landskampioen.

“Ik ben zeer gelukkig met deze contractverlenging”, reageert Clinton Mata enthousiast. “Het is een geweldige eer tot 2024 de dienst te mogen uitmaken bij de beste club van het land. Ik ervaar deze verlenging ook als een grote erkenning van het bestuur, de sportieve staf en ook onze fantastische achterban. Mijn goesting is zeer groot om samen met mijn ploegmaats een verlengstuk te breien aan onze huidige successen.”

Aangeboden door onze partners