Spice Girls, ‘Barbie girl’ en Nokia 3310: twee weken lang niks dan nineties bij Nostalgie

Foto: BELGAIMAGE

Radiozender Nostalgie trekt de komende weken volop de kaart van de wonderlijke jaren 90. Zowel op het vlak van muziek, technologie als televisie en de kranten van toen. Wie zijn kennis over die jaren wil testen, kan dat tijdens de online huiskamerquiz QuizPaleis.

Wat is dé hit van de jaren 1990? Die vraag proberen ze bij Nostalgie de komende twee weken te beantwoorden. Is het Nothing else matters van Metallica, Barbie girl van Aqua of toch Rhythm is a dancer van Snap? Herbert Bruynseels en Astrid Philips gaven maandag alvast het startsignaal om te stemmen voor de 90s Top 990. Die zal uitgezonden worden vanaf 19 september tot en met 25 september. Stemmen kan nog tot en met vrijdag 18 september 18 uur via de Nostalgie-app of nostalgie.be.

Wie meestemt, maakt overigens kans op een ticket voor de online huiskamerquiz Nostalgie QuizPaleis op 25 september. Niet geheel toevallig een naam met een knipoog naar het onsterfelijke Swingpaleis, en niet geheel toevallig ook gepresenteerd door Swingpaleis-diva Leen Demaré, die er geregeld te gast was. Wie geen ticket kon bemachtigen, kan wel live meekijken via de website om 20 uur.

Niet alleen de ultieme 990 hits van de 90s zijn te horen vanaf 19 september. Er wordt ook nog verder gekeken dan de muziek. Legendarische ringtones, onsterfelijke classics en gadgets en maffe kledingtrends komen aan bod. In de ochtendshow wordt er teruggeblikt op de kranten van toen. Ook de meest iconische films uit die jaren komen voorbij, en Bjorn Verhoeven belt met bekende ninetiesfiguren in zijn rubriek Call me. Ook de Golden years op zaterdag en zondag staan in het teken van de nineties.

Meest recent