Novak Djokovic moet woeste fans tot de orde roepen nu lijnrechter massaal bedreigd wordt: “Ze heeft niks verkeerd gedaan”

Niet Novak Djokovic zelf, maar lijnrechter Laura Clark is volgens de fans van de Servische nummer één van de wereld de grote schuldige van diens uitsluiting op de US Open. De Amerikaanse wordt op sociale media overspoeld met bedreigingen.

LEES OOK. Eén dom moment, veel grote gevolgen: de uitsluiting van Novak Djokovic heeft niet alleen impact op zijn eigen carrière (+)

Het verhaal is intussen bekend. Djokovic, drievoudig winnaar in New York (2011, 2015 en 2018), werd zondag gediskwalificeerd in de achtste finales van de US Open nadat hij een bal ongewild vol tegen een lijnrechter had gemept op het einde van de eerste set tegen Pablo Carreno Busta.

Het leverde de Serviër, de grote favoriet om zijn 18de grandslamtoernooi te winnen, een boete van 10.000 dollar (ongeveer 8.500 euro) wegens onsportief gedrag. Eerder kondigde de Amerikaanse Tennisfederatie (USTA) al aan dat Djokovic zijn prijzengeld ter waarde van 250.000 dollar (ongeveer 212.000 euro) zal verliezen, evenals zijn ATP-punten voor het behalen van de vierde ronde.

Bedreigingen

Dit alles tot woede van zijn fans, zo blijkt. Lijnrechter Laura Clark wordt door hen aanzien als de grote schuldige van het incident. De Amerikaanse krijgt een golf van haat op internet over zich heen nadat verschillende Servische nieuwssites haar Instagram-profiel verspreidden. De vrouw wordt gekleineerd als een alcoholiste en er werd gespot met haar “acteerprestaties”. Ze wordt ook weggezet als een fan van Roger Federer en Rafael Nadal.

Maar het kan nog veel erger. In 2007 overleed Josh, de zoon van Laura Clark, op amper 25-jarige leeftijd bij een fietsongeval. “Maak je geen zorgen, je sluit je binnenkort bij hem aan”, las het Zwitserse Blick op de account van de Amerikaanse, die zich intussen heeft teruggetrokken van de US Open en dus niet meer in actie zal komen.

Novak Djokovic moet woeste fans tot de orde roepen nu lijnrechter massaal bedreigd wordt: “Ze heeft niks verkeerd gedaan”
Foto: AFP

“Ze heeft niets verkeerd gedaan”

“Beste fans, bedankt voor de vele positieve berichten. Maar onthoud alstublieft dat de lijnrechter die geraakt werd door mijn bal ook onze steun nodig heeft”, reageerde Djokovic op de heisa. “Ze heeft helemaal niks verkeerd gedaan. Ik vraag jullie dan ook om haar in deze periode vooral te steunen en aardig te zijn.”

Djokovic had zich eerder al verontschuldigd bij Clark. “Deze hele situatie heeft me erg verdrietig en leeg gemaakt”, aldus de Serviër. “Ik heb gecheckt hoe het met de lijnrechter is en de toernooileiding vertelde me dat ze zich godzijdank goed voelt. Het spijt me buitengewoon dat ik haar zoveel stress heb bezorgd.”

Door Vincent Van Genechten
  • AANGERADEN
    Meest recent