Giorgio Armani zal zijn nieuwste modeshow live uitzenden op televisie

Foto: EPA-EFE

Giorgio Armani was de eerste ontwerper die in Italië een defilé achter gesloten deuren hield aan het begin van de coronacrisis en nu pakt hij opnieuw uit met een primeur. Zijn modeshow zal voor het eerst live op televisie worden uitgezonden.

Giorgio Armani zal de eerste ontwerper zijn die live op de Italiaanse televisie een modeshow mag uitzenden. Het veertig minuten durende defilé zal tijdens de modeweek in Milaan op 26 september te zien zijn op de commerciële zender La7. “Soms zijn de meest eenvoudige ideeën de beste”, zegt de 86-jarige designer in een reactie aan Corriere della Sera.

Volgens Armani komen ontwerpers als sinds de jaren tachtig regelmatig aan bod op televisie, maar werd het medium nooit eerder gebruikt om live een nieuwe collectie voor te stellen die zelfs de professionals nog niet te zien kregen. “Men heeft altijd de mond vol over de democratisering van de modewereld, maar wat is democratischer dan televisie?”, zegt hij.

Hoewel hij ondertussen flink bejaard is, was Armani een van de luidste stemmen toen de coronacrisis van start ging. Zo was hij de eerste om een modeshow zonder publiek te houden, doneerde hij grote bedragen aan de Italiaanse gezondheidszorg en schreef hij een open brief in modevakblad Women’s Wear Daily. Daarin klaagde hij de absurde mallemolen die de modewereld is aan en riep op om wat trager en bewuster met alles om te gaan.

Door flb