Trump: “Kritiek van Biden en Harris is antivaccinatieretoriek”

Bron © BELGA, NBC

Foto: Photo News

De Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt zijn Democratische tegenstanders Joe Biden en Kamala Harris van antivaccinatieretoriek. Zij zeggen Trump niet op zijn woord te vertrouwen als hij zou verklaren dat een vaccin klaar is en roepen Amerikanen op vooral naar wetenschappers te luisteren.

Trump heeft geopperd dat er een coronavaccin komt voor de verkiezingen in november. Hij ligt echter onder vuur omdat hij om politieke redenen druk zou uitoefenen op medische waakhonden om voor de verkiezingen een vaccin of remedie versneld goed te keuren.

De president beschuldigde Biden ervan levens in gevaar te brengen en noemde hem maandag “dom”. Trump eiste excuses voor wat hij “valse” en “politieke” antivaccinatieretoriek noemt. “Biden en zijn zeer linkse running mate – de meest linkse persoon in het Congres trouwens – zijn geen competente personen”, zei Trump in een persconferentie voor het Witte Huis. “Biden zou dit land kapotmaken en zou deze economie kapotmaken, en moet meteen zijn excuses aanbieden voor hun roekeloze antivaccinatieretoriek.” Trump beschuldigde zijn tegenstander ervan de wetenschap te ondermijnen.

Biden had gezegd dat er zo snel mogelijk een vaccin nodig is, maar dat “we moeten luisteren naar de wetenschappers”. Hij zei bezorgd te zijn dat Trump het vertrouwen van het volk in een goed vaccin ondermijnt, onder meer door erop te hameren dat hij het nog voor de presidentsverkiezing kan verwezenlijken.

De president vindt net dat het Biden en Harris zijn die het vertrouwen in een vaccin schaden.

LEES OOK. Een slecht werkend vaccin zou pandemie net erger kunnen maken: “We mogen niet toegeven aan politieke en economische druk” (+)

AANGERADEN
Meest recent