Vijf nieuwkomers in de basis bij Rode Duivels: Casteels en Doku grootste verrassingen

Foto: Photo News

Bondscoach Roberto Martinez brengt voor de interland tegen IJsland maar liefst vijf nieuwe spelers in de basis in vergelijking met de met 0-2 gewonnen interland op Denemarken van afgelopen zaterdag. En daarbij zaten enkele verrassingen.

Volg België - IJsland hier LIVE.

Dat Timothy Castagne op de rechterflank baan moest ruimen voor Thomas Meunier en Romelu Lukaku voorin vervangen werd door Michy Batshuayi viel te verwachten. Net zoals het feit dat kersvers vader Kevin De Bruyne zijn plaats opnieuw opeiste op het middenveld. Youri Tielemans vliegt daardoor naar de bank. Dat de opnieuw naar Spanje vertrokken Yannick Carrasco zou vervangen worden door de piepjonge Jérémy Doku is wel opvallend. Net zoals het feit dat derde doelman Koen Casteels de voorkeur krijgt op Simon Mignolet. Voor Casteels is het zijn eerste cap. “We hebben frisse benen nodig”, verklaardde Martinez zijn vele wissels. “Het was moeilijk om vervangers voor iedereen te vinden die op bepaalde posities uit de voeten kunnen. Doku heeft deze basisplaats verdiend door de geweldige dingen die hij liet zien op training. We gaan zijn snelheid nodig hebben tegen dit defensieve en goed georganiseerde IJsland. En de basisplaats voor Casteels is er omdat hij zichzelf al zo lang heeft weggecijferd voor de nationale ploeg. Hij krijgt nu minuten op het veld, zo werpt zijn harde werk uiteindelijk toch zijn vruchten af.”

Iedereen negatief

Bondscoach Martinez liet ondertussen weten dat alle Rode Duivels negatief hebben getest op corona. Iedereen werd vandaag aan een nieuwe test onderworpen nadat Brandon Mechele een positieve test had afgelegd.

Door Maarten Delvaux