“StuBru-dj Michèle Cuvelier ziek in bed met ‘coronavirus’”

Michèle Cuvelier, een van de twee presentatoren van Studio Brussel die de voorbije dagen wel nog in de ether was nadat alle medewerkers van de zender in quarantaine zitten, ligt ziek in bed. Volgens haar Radio 1-collega Xavier Taveirne met het coronavirus.

Niet Michèle Cuvelier maar Fien Germijns presenteert woensdagmorgen het ochtendblok. “Ik moet hier zelf nog even de shining star worden, want ik kom uit een diepe slaap. Ik ben net wakker gebeld . Ik heb vernomen dat Michèle zich niet zo lekker voelt”, legde Germijns nog slaapdronken uit. Ze was even daarvoor gewekt door collega Violette die aan haar deur stond.

“Michèle Cuvelier ligt ziek in bed met het ‘coronavirus’”, was haar Radio 1-collega Xavier Taveirne duidelijker in De Ochtend. VRT-woordvoerder Hans Van Goethem is voorzichtiger. “Fien vervangt Michèle die ziek is. We weten wel nog niet exact waarvan. Michèle testte vorige week negatief, dus is het nu wachten op nieuwe testresultaten.”

LEES OOK. Heel Studio Brussel in quarantaine, hoe maak je dan nog radio? “Mijn lief moet drie uur lang muisstil zijn” (+)

Lief was al besmet

De laatste dagen presenteerde Michèle Cuvelier het ochtendblok van in haar living. Haar lief, die ook bij Studio Brussel werkt, testte eerder positief op het virus. “Mijn eerste test was wel negatief. Ik moet dus afstand houden”, zei Cuvelier dinsdag in Het Nieuwsblad over haar quarantaine. En dat terwijl ik radio maak in mijn woonkamer. Het is een gekke en knullige situatie, maar het is wel de meest eerlijke radio die we kunnen maken.”

Studio Brusselpresentator en VIER-schermgezicht Joris Brys liet eerder al weten dat hij positief had getest. In de mediawereld worden de laatste dagen verschillende besmettingen vastgesteld. Ook de opnames van VTM-programma ‘Wat een jaar’ liggen stil nadat Jonas Van Geel positief testte. Zijn co-presentatoren Koen Wauters, Nathalie Meskens en de rest van de crew zitten in quarantaine.

Hoe het avondblok vandaag gevuld zal worden en hoe de komende dagen eruit zullen zien, is volgens de VRT nog koffiedik kijken.

Door thv
AANGERADEN
Meest recent