Van Aert krijgt boete voor middelvinger, weinig schuldbesef bij Peter Sagan

Een welgemeende “f*ck you”, gevolgd door een middelvinger. Dat was de reactie van Wout van Aert op de beuk die Peter Sagan hem verkocht in de sprint van de elfde etappe. De Slovaakse ex-wereldkampioen werd gedeclasseerd en verliest 13 punten extra in de strijd om het groen, Van Aert krijgt een boete.

Maarten Delvaux

LEES OOK.Wim Vos: “Dwaze Sagan. De tol had véél en véél zwaarder kunnen zijn dan alleen een diskwalificatie” (+)

“Comportement inconvenant ou deplacé” - vertaald: ongepast gedrag - : Wout van Aert. Boete, 200 Zwitserse frank. Dat staat te lezen in het officiële juryrapport van de elfde Tourrit. Een geldboete voor de boze reactie van Wout van Aert op het levensgevaarlijke gedrag van Peter Sagan. “Ja, ik reageerde boos. Het zo al gevaarlijk genoeg en als je in volle inspanning zo’n duw krijgt weet je niet wat er gebeurt. Dan is het normaal als je zo reageert. Ik heb nog met Sagan proberen praten achteraf, maar vond het héél vreemd dat ik van hem de volle laag terugkreeg”, zei Van Aert achteraf (lees de volledige reactie hier).

Ook van sportdirecteur Enrico Poitschke kwamen er geen excuses. “In de sprint zat Peter in een goede positie maar af en toe werd hij geblokkeerd en in de laatste meters zag een mogelijkheid om voor de overwinning te kunnen gaan als hij dicht bij de barrières reed. Hij raakte Van Aert harder aan dan hij had gewild, dus hij werd gedeclasseerd. Dat is verre van perfect, maar we moeten het accepteren.”

Achteraf reageerde ook de Franse sprinter Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation) via Twitter verongelijkt op de spurt van Sagan. “Normaal gezien gebruik ik nooit Twitter… met alle respect dat ik voor jou heb, maar als ik niet had geremd dan lag ik nu samen met enkele andere renners in het ziekenhuis. Ik ben erg ontgoocheld.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK.Caleb Ewan wint koninklijke sprint, Sagan gedeclasseerd na beuk aan Van Aert

Aangeboden door onze partners

Lees ook