Vijf oudgedienden keren (even) terug naar Studio Brussel: “‘Hoera die zijn ziek’ zeggen is ongepast, maar...”

Vijf oud-presentatoren keren tijdelijk terug om Studio Brussel uit de nood te helpen. Foto: VRT

In nood kent men zijn vrienden, luidt het spreekwoord. Nu zowat het volledige team van Studio Brussel in quarantaine zit na enkele bevestigde coronabesmettingen, keren vijf voormalige presentatoren – onder wie Siska Schoeters en Otto-Jan Ham – tijdelijk terug om de zender uit de nood te helpen.

Fien Germijns is stilaan the last woman standing op de redactie van Studio Brussel. Na enkele bevestigde coronabesmettingen ging het hele team achter de zender in quarantaine en moesten de ankers van thuis uit radio maken. Toen Michèle Cuvelier woensdagochtend nog eens uitviel wegens ziekte, presenteerde Germijns zowel de ochtend- als de avondspits. Om wat druk van haar schouders te nemen, keren vijf voormalige StuBru-presentatoren tijdelijk terug naar hun oude werkplek in Brussel. Zo kunnen ze fysiek contact met de collega’s in Brussel vermijden.

Vanaf vandaag is Germijns enkel te horen tijdens de ochtend, de avondspits laat ze over aan haar collega’s. De komende twee weken hoort u, telkens van 16 tot 19 uur:

op donderdag 10 & woensdag 16 september: Tomas De Soete

“Ik wens ze allemaal een spoedig herstel bij StuBru, dus hoera, die zijn ziek zeggen is ongepast. Maar ik vind het wel heerlijk om daar nog eens radio te mogen maken.”

op vrijdag 11 & donderdag 17 september: Linde Merckpoel

Toen ik vanmorgen Fien in plaats van Michèle hoorde op de radio heb ik spontaan gesolliciteerd, en ik ben heel blij dat ik voor deze job ben aangenomen.”

op maandag 14 september: Otto-Jan Ham

“Aangezien ze daar met een tijdelijk tekort aan talent zitten en werkelijk beyond hopeloos zijn, zag ik mijn kans schoon.”

op dinsdag 15 september: Vincent Byloo

“Ik heb volgende week toevallig penitentiair verlof. Ik breng wat platen mee, flessen goedkope wijn, wordt leuk.”

op vrijdag 18 september: Siska Schoeters

“Alle oude collega’s nog eens terugzien! Ah nee, oei. Toch sowieso veel zin in!”

Door Wout Desmytere