Nieuwe Belgische fictieserie ‘Black-out’ is nog niet uitgezonden, maar maakt al kans op prijs

Geert Van Rampelberg en Sara De Roo spelen de hoofdrollen in ‘Black-out’, nog niet uitgezonden en al genomineerd voor een prijs ‘beste tv-fictie.’ Foto: VRT

Meer dan een korte trailer hebben we nog niet gezien van Black-out, een nieuwe fictieserie met Geert Van Rampelberg en Sara De Roo. Toch maakt de reeks al kans op een prijs op het prestigieuze festival Prix Europa 2020. Ook het magazine Pano is genomineerd.

Wie heeft het licht uitgedaan? Dat is de grote vraag in Black-out. Na de sabotage van een kerncentrale baadt België in het duister. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven.

Hoewel Black-out pas binnenkort op het publiek wordt losgelaten via streamingdienst Streamz en pas in november op Eén wordt uitgezonden, viel de reeks al in de smaak bij de jury van het prestigieuze Prix Europa 2020. Dat is het jaarlijkse Europese festival voor radio, televisie en nieuwe media waarop uitblinkers in het vak in de bloemetjes worden gezet. Black-out maakt kans op een prijs in de categorie ‘Beste tv-fictie’.

Sara De Roo vertolkt eerste minister Annemie Hillebrand, terwijl een andere belangrijke rol is weggelegd voor Geert Van Rampelberg. Hij speelt Michaël Dendoncker, hoofd van de dienst Anti-terrorisme. Aan hem om de dochter van Hillebrand terug te vinden en te onderzoeken wie achter de black-out zit. In bijrollen duiken ook Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Louis Talpe en Jelle De Beule op. Een cast om u tegen te zeggen dus.

Naast Black-out maakt ook het magazine Pano: hotel corona kans op een Prix Europa 2020, maar dan in de categorie ‘TV Current Affairs’. Tussen 18 en 21 oktober weten we of de programma’s ook daadwerkelijk de prijzen in de wacht konden slepen.

Door Wout Desmytere
AANGERADEN